Translate

Mogelijk gemaakt door Blogger.

Blog Archive

Facebook



Zoeken

ShareThis

Print Friendly and PDF

19 december 2011





Vorige week was ik met goede instellingen met het dieet van Sonja Bakker begonnen. Ik faal na een dag! Ja ik hou het niet eens één dag vol. Ik heb echt honger, niet trek, maar echt honger! Het dieet vind ik ook niet lekker en heeft weinig uitdaging voor een bak en kook gek als ik. Dus heb ik zitten trommelen met mijn vingers op de tafel. Hoe kan afvallen, maar dat ik het niet eens merk? Hoe kan ik afslanken, maar ik kan toch lekker eten?

Ik eet heel gevarieerd. Ik eet niet eentonig. Ik hou van nieuwe smaken en ik hou wel van een uitdaging. Dus komende tijd, zal je geen vette happen voorbij zien komen. We gaan de keuken in en gaan allemaal lekkere dieet recepten uitproberen. Natuurlijk deel ik dat met jullie, ik zal niet de enige zijn, die wat kilo's wilt kwijt raken. Toch?

We gaan gelijk van start met een lekker ontbijtje. Je wilt niet iedere ochtend brood of muesli. Vooral in het weekend willen we allemaal een beetje over boord gaan. Dit is een slank pannenkoeken recept. In de recept word geen echte suiker gebruikt, maar Candarel. Geen eigeel, maar eiwit. Bananen voor de extra zoete smaak. Ik vond dit een lekker recept, heb het wel een beetje aangepast, gezien ik het beslag een beetje aan de dunne kant vond. Ik vond het heel geslaagd, ga deze pannenkoeken zeker nog een keer maken.

Ingrediënten
 
245 g bloem
4 eetlepels Candarel
1/4 theel zout
3 - 4 theel kaneel
4 theel cacao
3 theel bakpoeder
3 theel vanilla aroma
100 ml water
240 ml magere melk
4 rijpe bananen
2 eiwitten

Bereiding
 
1. Meng de suiker, bakpoeder, kaneel, cacao en de zout. Zeef de bloem en meng alles door elkaar.

2. Prak de 4 bananen.

3. Meng water, magere melk, vanille aroma en de eiwitten, voeg toe aan de geprakte bananen en meng goed met elkaar.

4. Meng de natte en droge ingrediënten met elkaar.

5. Verhit een pan en als je een keukenkwastje hebt deze in de olie dopen en dan je pan insmeren hiermee, anders moet je net genoeg olie gebruiken om je pannekoek te bakken. Echt heel weinig. Anti aanbak is een pre.

6. Kleine hoopjes beslag in je pan, zodra je belletjes ziet verschijnen, keer je de pannekoeken om, bak ze totdat ze goudbruin zijn.

Ik eet deze pannenkoeken met nog een paar bananen schijfjes als beleg. Geen echte suiker gebruiken als je op dieet bent :). Eet smakelijk.

Bron: www.food.com
Categories:

1 opmerking:

  1. Hallo!
    Ik heb koemelkallergie en problemen met de darmen. Daardoor is het voor mij niet slim om bloem en zelfrijzend bakmeel te gebruiken. Nu heb ik echt een perfect recept gevonden voor bananenpannenkoeken:

    1 Banaan
    1 Ei

    Je prakt de banaan en voegt het ei erbij. Dit goed mixen (kan gewoon met een vork maar met een mixer gaat het natuurlijk sneller ;) ). Dan heel klein beetje olie in de pan en de pan goed warm laten worden. Vervolgens maak je kleine pannenkoekjes.

    Je kan een klein beetje tarwemeel bij het beslag doen om te voorkomen dat de pannenkoekjes uit elkaar vallen bij het omdraaien in de pan.

    Ik dacht, misschien is dit ook iets voor jou. Ik doe als beleg altijd gewoon wat kaneel, hartstikke gezond.

    Kirsten

    BeantwoordenVerwijderen