Translate

Mogelijk gemaakt door Blogger.

Blog Archive

Facebook



Zoeken

ShareThis

Print Friendly and PDF

19 december 2011

Citroencake is wat hier het meeste gebakken word. Yoëll is hier dol op. Het is simpel en makkelijk te maken. Heerlijk.

Ingrediënten

225g boter 225g witte basterdsuiker 225g zelfrijzend bakmeel 4 ei geraspte citroenschil van 1 citroen 2 eetlepels citroensap - optie 4 eetlepels melk - optie snufje zout 1/2 theelepel vanille extract

Drizzle

sap van 1 citroen 85g witte basterdsuiker

Bereiding

Verwarm de oven op 180C. Meng boter en suiker licht en romig. Eén voor één de eieren toevoegen (30 seconde zachtjes mengen per ei). Zeef bloem, voeg citroenschil toe en meng alles voorzichtig (bij mij is soms het beslag net te dik en dan voeg ik wat extra citroensap ene melk toe, zie recept). Bekleed een bakblik (8 x 21cm of een springvorm van 20cm) met bakpapier. Beslag in je cake vorm en strijk de bovenkant glad.

Bak de cake in 45-50 minuten gaar. Doe de gaartest. Komt een mesje of breinaald er schoon uit, dan is je cake gaar. Ondertussen je cake aan afkoelen is meng je de citroensap en suiker samen. Prik in de cake die nog warm is een paar gaatjes. Giet het citroen suiker mengsel over je cake. Laat de cake volledig afkoelen. Haal daarna de cake uit de vorm. De cake is 3-4 dagen te bewaren in een lucht dichte container en 1 maand goed in de vriezer.

Categories:

0 reacties:

Een reactie posten