Translate

Mogelijk gemaakt door Blogger.

Blog Archive

FacebookZoeken

ShareThis

Print Friendly and PDF

19 december 2011

Vandaag ben ik gezellig de keuken in gegaan en heb ik een recept in elkaar gestoken. Heerlijk dan geniet ik echt. Er is niets leukers dan aan een recept zitten knoeien. Nee geen bloem, maar zelfrijzend...kras kras. Pistache? Dat smaakt lekker met amandel. Ik wilde ook niet een te zoete cake. Ik zelf ben niet zo overdreven zoetig. De gesmolten chocolade is dan ook voor de foto (hahaha), want het is lekkerder zonder. Alleen voor de foto staat het dan zo saai.Deze cake is echt heel mooi smeuïg van binnen. Totaal niet droog. Ik hou niet van droog. Dus niet te zoet en lekker smeuïg. Wat wil je meer. Pistache en chocolade. De pistache aroma die ik heb komt uit Curaçao. Pistache aroma is in de toko verkrijgbaar.Ingrediënten
 
150 gr zelfrijzendbakmeel
150 gr suiker
185 roomboter
1/4 theelepel zout
3 eetlepels cacao
3 ei, medium
5 a 6 eetlepels melk
1/2 theelepel amandel aroma
3/4 theelepel pistache aroma
mini mespuntje groene kleurstof (Wilton Green leave)Bereiding
 
1. Voor een volle tulband moet je het recept dubbel nemen. Voor een klein tulbandje neem je de verhoudingen die hierboven staan.

2. Oven voorverwarmen op 175C.

3. Tulband beboteren en bestuiven met bloem. Overtollig bloem verwijderen.

4. In een kom: meng je het ei, melk (2 eetlepels) en amandel aroma.

5. In een andere kom: meng bloem, zout en suiker met elkaar.

6. Voeg de boter en de helft van het ei mengsel toe. Dit even met elkaar mengen met een elektrische mixer op stand medium totdat alles in elkaar is opgenomen. Dan het resterende ei mengsel toevoegen. In 2 stappen. Per keer 30 seconden mengen met een elektrische mixer op stand medium.

7. Beslag in tweeën delen. In één deel de pistache aroma doen en de kleurstof. Even mengen totdat alles is opgenomen.8. In het andere deel de cacaopoeder en de resterende melk. Het beslag moet niet te stevig zijn, vandaar ik er iets extra melk heb toegevoegd. Je moet kunnen marmeren (swirls maken).

9. Doe eerst het groene deel onderin de tulband. Hierna een paar klodders chocolade beslag en dan neem je een mesje en maak roterende bewegingen. Niet te veel, anders mengen de kleuren te veel en dat wil je niet.10. Bak de tulband in het midden van de oven voor ongeveer 30 minuten. Doe de gaar test met een breinaald of een mesje. Steek deze midden in de cake, komt zij er schoon uit. Dan is de cake gaar. Als je het recept dubbel heb genomen, dan moet de cake ongeveer 50 minuten bakken. Word de cake te donker boven op. Dan kan je bij de 30 minuten een stuk aluminiumfolie over je tulband leggen, dit voorkomt dat de cake te donker word.11. Als je de tulband uit de oven neemt, laat je deze nog ongeveer 5 minuten staan. Daarna keren op een rooster en laten afkoelen.
Categories:

0 reacties:

Een reactie posten