Translate

Mogelijk gemaakt door Blogger.

Blog Archive

FacebookZoeken

ShareThis

Print Friendly and PDF

22 december 2011Woensdagmiddag is de middag dat ik met de jongens de keuken in ga. Ik vind het altijd zo leuk om met kids de keuken in te gaan, want ze doen dit echt met plezier. De blijdschap die van hun gezichten straalt, is met niets te vergelijken. Vandaag gingen we Snickerdoodles bakken.Nu zijn Snickerdoodles niet alleen makkelijk te maken, ze zijn ook echt heerlijk. Eerlijk gezegd zijn het mijn lievelings koekjes. Ze zijn knapperig aan de buitenkant en zacht van binnen. Gerold in een mengsel van suiker en kaneel. Dit is echt zo hemels.Je kan weer de Ambi Pur in je kast gooien (nou ja niet echt gooien he, maar je begrijpt wat ik bedoel), want vandaag gaat je huis geuren naar koekjes, vanille, suiker en kaneel. Goed meer hoef ik niet te zeggen. Toch?Wat mij heel leuk leek, is dat ik per recept een kleine geschiedenis toevoeg. Zodat jullie weten hoe een recept ontstaan is, door wie, waar? De oorsprong van een recept of gerecht maakt het nog aantrekkelijker. Voor mij dan wel. Heerlijk!Snickerdoodles zijn schijnbaar afkomstig van duitse of nederlandse imigranten in Amerika. Het koekje werd pas populair in Amerika z'on 100 jaar geleden. Ze hebben verschillende namen gehad, zoals jumbles, plunkets en cry babies. De naam Snickerdoodle is waarschijnlijk afgeleid van het duitse woord Schneckennudeln. Hoe dan wel Schneckennudelns zeg maar koffiebroodjes zijn, denken ze dat de naam Snickerdoodles hiervan zijn afkomst heeft. Weet iemand meer over de afkomst van Snickerdoodles, dan hoor ik het graag in de comments. Ik ben altijd geïnteresseerd hoe iets is ontstaan.Ingrediënten
 
180 g bloem (ik heb er nog 2 a 3 eetlepels bloem bij gedaan, vond het deeg te zacht, het moet ook niet een te stevig deeg worden, moet zacht blijven, maar dat je er net ballen van kan draaien)

1/4 theel zout
1 theel bakpoeder
115 g boter, kamertemperatuur
150 g suiker
1 ei (groot)
1/2 theelepel vanille aroma

Suikerkaneel mengsel om de koekjes in te rollen:

35 g suiker 1 theel kaneel (ik schiet meestal uit)

Bereiding
 
Meng in een kom het bloem, zout en bakpoeder. In een andere kom met een electrische mixer of handmixer, meng je de boter en suiker tot een gladde massa voor ongeveer 2 a 3 minuten. Voeg het ei toe en meng goed. Voeg vanille aroma toe en meng dit goed. Voeg het bloem toe en meng totdat er een deeg ontstaat. Ik vond het te zacht, dus heb nog 2 a 3 eetlepels bloem toegevoegd. Het mag geen stevig worden. Je moet zeg maar net balletjes kunnen draaien.

1. Verwarm de oven voor op 190°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

2. Maak balletjes van het deeg van ongeveer 2 1/2 cm.

3. In een kommetje suiker en kaneel mengen.

4. Rol de balletjes in het suikerkaneel mengsel en plaats deze op de bakplaat, 5 cm ruimte tussen de koekjes in. Met de onderkant van een glas druk je de balletjes iets platter. Ze moeten ongeveer 1 1/2 cm dik zijn.

5. Bak de koekjes voor 8 a 10 minuten, totdat de randjes van de koekjes licht goudbruin zijn. Haal de koekjes uit de oven en laat ze afkoelen op een rek.
Categories:

7 opmerkingen:

 1. Ook is het zeer lekker om door het deeg wat cacoa te doen! Dan krijg je chocolade snickerdoodles...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat voor haken gebruik je voor de mixer? doe je dit met deeghaken of gewoon met de normale mixerdingen?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Kun je de vanille aroma ook door vanille suiker vervangen? :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zonder ei ook lekker!

  BeantwoordenVerwijderen