Translate

Mogelijk gemaakt door Blogger.

Blog Archive

Facebook



Zoeken

ShareThis

Print Friendly and PDF

22 december 2011

Op aanvraag deze post. Pure aalbessensap is heel makkelijk te maken. Je ritst de aalbessen. Ritsen? Je pakt een tros aalbessen. Je neemt een vork en dan trek je de vork van boven naar beneden. Snel en makkelijk :).

De bessen droog in een pan doen (zonder water) en laten koken (hun schilletje knapt door de hitte open en dan koken ze in hun eigen vocht). Laat ze koken, totdat ze allemaal open zijn gebarsten. Daarna in een zeef zeven en het restant, heb ik in een oude theedoek fijn geknepen (theedoek neerleggen - bessen prut in het midden - dan de 4 punten van de theedoek naar elkaar omhoog en dan draaien - draai totdat je niet verder kan en dan goed knijpen tot de laatste druppel). Laat de sap afkoelen. Wel een waarschuwing gebruik niet een theedoek die je nog wilt gebruiken voor het mooie in de keuken. De aalbessen geven vlekken.

Categories:

0 reacties:

Een reactie plaatsen