Translate

Mogelijk gemaakt door Blogger.

Blog Archive

FacebookZoeken

ShareThis

Print Friendly and PDF

22 december 2011

Daar ben ik weer met een recept. Het is een tijdje geleden, maar we gaan er weer tegen aan. Ik hoop dat ik jullie weer kan plezieren met lekkere recepten.

Ik heb tegenwoordig oog voor simpele en makkelijke recepten. Die snel in de oven staan en zo op tafel kunnen. Dit is een recept die je warm kan eten. Dus zo uit de oven en als je het echt feestelijk wilt maken, doe je er een bolletje ijs bij. Dit is een nagerecht, maar voor mij is het ook goed te doen om gewoon lekker zo in de middag te eten.

Gebruik voor dit recept Goudrennetten appels. Deze appels smaken heerlijk zuur en in combi met de kaneel kruimeldeeg krijg je een smaak explosie tot en met! Echt dit is een heel lekker toetje.

Ingrediënten 500 gr zure appelen, goudrennetten
geraspte 1/4 citroen schil
100 gr suiker of basterdsuiker
100 koude roomboter, harde boter
75 gr bloem
1 theel kaneel
zout

Bereiding 4 personen Snijd de appelen in vieren, schil ze en verwijder het klokhuis. Verwarm de oven voor op 175 C of gasstand 3. Beboter een ondiepe ovenvaste schotel. Leg de stukken appel in de schotel en schenk 1 tot 2 eetlepels water bij. Strooi de citroenrasp tussen de stukjes appel.

Verdeel 25 gr suiker en 25 gr van de boter - in klontjes - over de appelen.

Zeef bloem, kaneel en de resterende suiker in een kom. Voeg de resterende boter toe en snijd deze met twee messen in kleine stukjes. Kneed het geheel met koele handen tot een kruimelige massa (is het niet kruimelig, doe dan een beetje bloem erbij, totdat je een kruimeldeeg hebt). Verdeel het kruimeldeeg over de appelen.

Plaats de schotel op het rooster in het midden in de voorverwarmde oven en de apple crumble in ongeveer 40 minuten gaar en goudbruin.

Veel bak plezier!

Categories:

0 reacties:

Een reactie posten