Translate

Mogelijk gemaakt door Blogger.

Blog Archive

FacebookZoeken

ShareThis

Print Friendly and PDF

19 december 2011

Als het aankomt op gebak of delicious food, dan moet je niet te moeilijk gaan doen bij Yais. Yais houd gewoon van simpel la simple. Gewoon aardappel en vlees typetje. Natuurlijk hou ik van een lekker prakje, maar we zijn een multi cultureel gezin, dus iedereen houd van wat anders. Aardappel, rijst of funchi. We gaan alle kanten op. Ha ha ha! Dat is soms echt een uitdaging om iedereen tevreden te houden. Behalve Yoe die vind alles lekker. Behalve tomaat (maar die is nieuw gezien Lo en Yais het ook niet lusten....toeval na bijna 12 jaar?). Goed verder met de cake.


Ik heb voor Yais een simpele cake gebakken en als het aan hem lag ging er dus ook geen botercreme op (dat is ieuwww). Kom op zeg! Het moet er wel een beetje feestelijk uitzien. Toch? Dus zijn lievelings kleur is blauw. Jullie zien en raden het natuurlijk al...Mama heeft blauwe botercreme gemaakt. How cool is that?


Ingrediënten
240 g zachte roomboter
200 g fijne kristalsuiker
geraspte schil en sap van 1 citroen
3 grote eieren
210 g zelfrijzend bakmeel gemengd met 90 g bloem
springvorm van 20 cm of cakevorm 23 x 13 x 7 cm, ingevet met boter en met bakpapier bekleed


Bereiding

Verwarm de oven voor op 170C, gasstand 3. Roer de boter en suiker romig en doe er de geraspte citroenschil bij. Voeg een voor een de eieren toe, telkens afwisselend met een eetlepel bloem. Spatel de rest van de bloem door het beslag en ten slotte het citroensap. Doe het beslag in de vorm (als je de cake niet gaat bewerken met botercreme, dan kan nu nog 2 eetlepels suiker over het beslag strooien). Bak de cake één uur of tot een breinaald/mesje er in prikt er schoon uit komt. Laat de cake in de vorm op een rooster afkoelen voor je hem lost. Voor 8 tot 10 plakken. Bron: Nigella Lawson - Hoe word ik een goddelijke huisvrouw?
Categories: ,

0 reacties:

Een reactie posten