Translate

Mogelijk gemaakt door Blogger.

Blog Archive

FacebookZoeken

ShareThis

Print Friendly and PDF

19 december 2011

Vandaag had ik z'on zin in koekjes en dit recept wilde ik al zo lang maken, maar het kwam er maar niet van. Onbegrijpelijk, want hoe schattig klinkt het niet in de oren 'Smarties Chocolate Chip Koekjes'. Samen met mijn kleinste mannetje ben ik de keuken in gedoken. Het was zo gezellig. We hebben echt lol gehad. Echt ik weet niet soms, waar Yaison het vandaan haalt. Ik bespaar jullie alle details (lol).Ik ga je nu alvast zeggen, dat wij echt genoeg hadden aan één koekje en een heel vol glas melk. Het zijn echt big cookies! Zo lekker jammie :). Zacht van binnen, daar hou ik van. Het is niet een uitgedroogd koekje, het blijft zacht van binnen :).Op naar het recept. Wat geinig is van dit recept en waardoor mijn interesse was gewekt. Is dat er een pakje vanille pudding in gaat. Pudding in koekjesdeeg? Het klonk zo vreemd, dat ik het natuurlijk wilde maken :). Hierdoor krijg je het zachte effect in het koekje :).Ingrediënten

240 g boter, koud uit de koelkast
2 ei
150 g suiker
170 g licht bruine basterdsuiker
1/2 theel vanille aroma
1/4 theel amandel aroma
300 - 400 g bloem
1/2 theel zout
1 theel bakpoeder
170 g Smarties
1 pakje vanille pudding, Dr OetkerInplaats de Smarties kan je natuurlijk ook M&M's gebruiken of chocolade druppels. Zelfs gewone bittere chocolade in stukjes snijden, kan ook :).Bereiding

Oven voorverwarmen op 190°C. Bakplaat voorzien van bakpapier. In een kom. Boter, ei, suikers, vanille aroma en amandel aroma met elkaar mengen. Mengen totdat de suiker goed is opgenomen.In een andere kom, het bloem, zout, bakpoeder en de vanille pudding mengen. Dit in de kom met de natte ingrediënten doen en goed met elkaar mengen, totdat je een deegbal krijgt. Smarties er voorzichtig door heen kneden.Een ijsschep vullen met koekjes deeg en de bovenkant glad strijken met een mes.Dit op een bakplaat doen. Negen koekjes op de bakplaat. Plaats de koekjes voor ongeveer een kwartier in de koelkast. Dit zal het instorten van je koekjes voorkomen. Bak de koekjes voor ongeveer 10-12 minuten of totdat ze licht gekleurd zijn. Heel licht :).


 
Over gebleven deeg in de koelkast bewaren.Koekjes uit de oven halen en laten afkoelen op een rek. Je hebt nog genoeg deeg over voor een tweede ronde van 9 koekjes.

Vergeet niet melk tijdens de boodschappen te kopen voor dit recept. Dit is zo lekker met een glas frisse melk. Milk and cookies :).
Categories:

1 opmerking: