Translate

Mogelijk gemaakt door Blogger.

Blog Archive

FacebookZoeken

ShareThis

Print Friendly and PDF

22 december 2011

Dit recept is voor diegenen die een lekker gebakje willen eten in de december maand maar toch een beetje op de lijn willen passen (een klein stukje eten als je op de lijn wilt letten). De cake zelf heeft een klef structuur wat ik persoonlijk lekker vind. De cake is het lekkerste de dag erna.


De verrassing die ik voor jullie heb is dat ik tijdens het bakken mijn video camera heb aangezet zodat jullie kunnen meekijken.
Zijn wel een paar dingen die ik de andere keer anders ga doen zoals de stand van de camera dat jullie beter kunnen mee kijken en de belichting, maar al om al het is leuk geworden. Dit wil ik vaker gaan doen want ik vond het heel leuk om te doen. Ik hoop dat jullie dit nieuws ook leuk vinden.
Ingrediënten
 
130 gr olijfolie
200 gr kristal suiker
230 gr magere yoghurt (voor vegan ga je voor soja yoghurt)
280 gr zelfrijzend bakmeel
100 gr havermout
3 1/2 theel speculaas kruiden
1/4 theel zout
4 kleine appels in stukjes
Bereiding
Oven voorverwarmen op 175 °C. Springvorm (20 cm doorsnede) met boter invetten en voorzien van bakpapier op de bodem.

Olie, magere yoghurt en suiker in een kom en even luchtig kloppen. Hierna de havermout toevoegen en in de olie yoghurt suiker mengsel scheppen. Speculaas kruiden en zout toevoegen en even door het mengsel halen. Bloem in drie stappen toevoegen en luchtig door het mengsel scheppen. Je wilt niet te veel mengen, alleen totdat alle bloem is opgenomen door het olie mengsel. Als laatste de blokjes appel er doorheen scheppen die voorzien zijn van een beetje kaneel en suiker.
Mengsel in de springvorm doen en de cake voor ongeveer een half uur bakken in de voor verwarmde oven.
Ik heb voor de sier een beetje appelstroop verwarmd in de magnetron en erover heen gesprenkeld. Als finish december touch heb ik er paarse eetbare glitters op gedaan. Echt een wouw effect.

Categories:

2 opmerkingen:

  1. Hoelang moet het in de oven?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ongeveer een half uur. Steek een breinaald of een prikker in het midden komt deze er schoon uit dan is de cake klaar.

      Verwijderen