Translate

Mogelijk gemaakt door Blogger.

Blog Archive

FacebookZoeken

ShareThis

Print Friendly and PDF

22 december 2011

Gisteren heb ik een test gedaan met een veganistisch roomijsje. Is altijd een uitdaging als je geen dierlijke ingrediënten gebruikt. Ik gebruik in mijn eigen gemaakte ijs altijd suikermelk. Door dit toe te voegen aan je ijs recept krijg je altijd een super glad romig ijsje.

Het is ideaal als je geen ijsmachine hebt, want het vormt in de vriezer geen kristallen. Dit vegan ijsje heeft wel iets van kristallen, maar niet super erg of zo. Heel smaakvol ijsje. Je zou niet denken dat het vegan is. Denk dat mensen verrast zullen staan als je verteld dat het vegan is. Moet je wel nadat ze het ijsje ophebben vertellen. Geen dierlijke ingrediënten en niet duur om te maken. Dit is stukken goedkoper dan de dierlijke variant! Twee maal woohoo! Let's get to the icecream party (of hoe ik het uitspreek parteh!).

Ingrediënten 1 blik kokosmelk (goede kwaliteit!) 50 gr suiker (kan ook nep suiker zijn) 1 banaan 2 eetlepels cacao

Bereiding Alles mengen en laten vriezen. Om het half uur alles mengen, om de ijskristallen zoveel mogelijk te breken. Blijf mengen totdat je niet meer kan mengen. Dan word je ijs structuur smoother. Gladder. Je kan de banaan eruit laten en ander fruit toevoegen. Ander smaakje. Je kan bij dit recept ook een half theelepeltje vanille aroma toevoegen. Denk dat het al goed smaakt met 1/4 theelepel vanille aroma (even zelf proeven). Leef je uit en ga voor een keertje vegan!

Categories:

1 opmerking:

  1. Ik doe de bereiding een beetje anders namelijk vries van te voren het fruit in. Laat dit kort ontdooien zodat de blender het fijn kan malen. Doe het in de blenderbeker en voeg de andere ingrediënten toe. Blender tot het een smeuïg geheel is geworden. Op deze manier is het direct op te eten. Eet smakelijk.

    BeantwoordenVerwijderen