Translate

Mogelijk gemaakt door Blogger.

Blog Archive

Facebook



Zoeken

ShareThis

Print Friendly and PDF

19 december 2011

Mama's advocaat taart is de lekkerste advocaat taart. Deze taart werd al gemaakt door mij Oma, daarna mijn Mam en nu door mij en er komt geen oven aan te pas. Deze taart stijft op in de koelkast. Je kan het bij de koffie serveren, maar ook zeker als toetje. Dus je kan twee kanten op. Handig! Deze Pasen maak ik deze advocaat taart ook, want het is echt zo lekker. Ik hoop dat ik me kan inhouden. Ha ha ha! C'est la pie zal ik maar zeggen.

Ingrediënten 100 gr boter 100gr suiker 2 zakjes vanille suiker 3 eierdooiers (in 3 verschillende bakjes) 3 eiwitten 2 dl advocaat 8 blaadjes gelatine 250 ml slagroom lange vingers (1 1/2 pakken) huishoudfolie lang vormig cakeblik (standaard maat)

Bereiding Cakeblik (23 cm) met huishoudfolie bekleden. Gelatine oplossen in ruim koud water. Boter, suiker en vanille suiker schuimig kloppen. 1 voor 1 de dooiers erdoor tot een luchtige massa. Daarna de advocaat erdoor mengen (voorzichtig). Tot slot de opgeloste gelatine (uitgeknepen). Het geheel lobbig laten worden tot de dikte van vla. Slagroom kloppen. Eiwitten kloppen. Eerst de slagroom door de vla, dan de eiwitten, luchtig er door scheppen. Lange vingers met de suikerkant naar beneden in het cakeblik. Eerst een laagje lange vingers. Dan een laagje advocaat mengsel. Zo doorgaan om en om. Langevingers, dan advocaat. Lange vingers allemaal dezelfde kant op leggen. Een nachtje in de koelkast. Cakeblik keren en je advocaat taart is klaar.

Categories:

3 opmerkingen:

  1. Gelatinebladen moeten opgelost worden in 50ml warm water ipv koud water. Helaas mislukt dus. Volgende keer beter.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nee hoor in koud water

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Laten weken in ruim koud water en oplossen in 50ml gekookt water of iets anders met smaak.

    BeantwoordenVerwijderen