Translate

Mogelijk gemaakt door Blogger.

Blog Archive

Facebook



Zoeken

ShareThis

Print Friendly and PDF

19 december 2011



Vandaag heb ik lekker gebakken. Dit keer een koffie bastogne taart. Ik hou niet van koffie, maar dit smaakte toch heel lekker. Als je mokka lekker vind, dan lus je dit ook wel :).




Ik schrok even van de hoeveelheid suiker die in de taart ging, maar de koffie smaak compenseert dit. Goede verhouding. Een lekkere koffie smaak. Er gaat ook een aardige dosis vanille in. Lekkere smaken van koffie, suiker en vanille.
Dit recept is van de Pioneerwoman.com, alleen de bastogne koekjes heb ik er zelf bij verzonnen, gezien ik dat een lekkere combinatie vind.



Ingrediënten 
 
cake
250 g bloem
400 g suiker
¼ theel zout
240 g ongezouten boter
3 eetl instant koffie
120 g karnemelk
2 eieren
1 theel baking soda
2 theel vanille aroma

botercreme
 
360 g ongezouten boter
1 pond bakkerspoeder/poedersuiker
2 eetlepels instant koffie
¼ theel zout
4 eetlepels slagroom

Extra
1 pak Bastogne koek



Bereiding
 
Oven voorverwarmen op 175°C. Beboter een bakvorm en bestuif deze met een beetje bloem. Verwijder overtollig bloem.

In een grote kom, meng suiker, bloem en 1/4 theel zout. Zet opzij.

Smelt 240 g boter in een pan op matig vuurtje. Terwijl dat aan het smelten is je boter aan het smelten is, voeg je 3 eetlepels instant koffie toe aan 240 ml kokend heet water. Zet opzij.
Wanneer de boter is gesmolten, voeg dan de opgeloste instant koffie watermengsel toe aan het botermengsel. Laat het tot kookpunt komen en laat het voor 10 seconde koken, doe dan je vuur uit en zet het opzij voor 1 minuut.

In een andere kom karnemelk, eieren, baking soda en vanille aroma. Goed mengen.
Giet de boter/koffie mengsel in het bloemmengelsel. Zachtjes mengen. De bedoeling hier is niet dat je het perfect mengt, maar dat het tijdens het mengen de warmte afneemt voordat je de eieren toevoegt. Anders krijg je een roerei effect.



Voeg de eieren toe. Goed mengen. Nu het beslag in je bakvorm doen en de cake bakken voor 20 - 22 minuten.

Cake volledig laten afkoelen.




Voor de botercreme, alles goed mengen. De cake doormidden snijden. Een beetje botercreme op 1 laag smeren. Verkruimel een paar bastogne koekjes en strooi dit over de botercreme. Andere helft van de cake hierop en zachtjes aandrukken. Bedek met de rest van de botercreme de taart. Verkruimel bastogne koekjes en versier hiermee de taart. Een uur in de koelkast plaatsen voordat je gaat serveren.




Recept is van pioneerwoman.com. Het linkje is naar het recept en ze heeft prachtige stap voor stap foto's van deze cake.

Categories:

9 opmerkingen:

  1. Hallo

    Wat voor slagroom gebruik je bij de botercreme? Opgeklopte of uit een bus?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik denk dat de baktijd niet klopt.
    Bij mij in ieder geval niet, na een uur nog niet gaar :(

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik heb precies het recept gevolgd en de cake nog wat langer in de oven laten staan. Maar wordt niet gaar. Helemaal mislukt dus. Jammer.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Slechte recept mensen. Bij mij ook mislukt :/

    BeantwoordenVerwijderen
  5. De schrijfster is vergeten een zit over te nemen uit het Engelse recept. Je moet namelijk het beslag in tweeen delen, en dan 2x een platte cake bakken! Dan lukt hij wel!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Heb hem naar aanleiding van dit recept gemaakt.... althans ben bezig maar ik raad aan de link te gebruiken want het recept wijkt behoorlijk af. Niet goed vertaald. Suiker en bloem worden niet toegevoegd in het recept en eieren 2 keer. Heb er wat van gemaakt en hoop dat hij wel smaakt dan maak ik hem nog een keer volgens het Engels recept

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Prima, superheerlijk recept! Niks mis mee, alleen even in 2 delen bakken

    BeantwoordenVerwijderen
  8. ik vind een heerlijk dessert voor bij de koffie

    BeantwoordenVerwijderen