Ingrediënten 100 gr boter 100gr suiker 2 zakjes vanille suiker 3 eierdooiers (in 3 verschillende bakjes) 3 eiwitten 2 dl advocaat 8 blaadjes gelatine 250 ml slagroom lange vingers (1 1/2 pakken) huishoudfolie lang vormig cakeblik (standaard maat)
Bereiding Cakeblik (23 cm) met huishoudfolie bekleden. Gelatine oplossen in ruim koud water. Boter, suiker en vanille suiker schuimig kloppen. 1 voor 1 de dooiers erdoor tot een luchtige massa. Daarna de advocaat erdoor mengen (voorzichtig). Tot slot de opgeloste gelatine (uitgeknepen). Het geheel lobbig laten worden tot de dikte van vla. Slagroom kloppen. Eiwitten kloppen. Eerst de slagroom door de vla, dan de eiwitten, luchtig er door scheppen. Lange vingers met de suikerkant naar beneden in het cakeblik. Eerst een laagje lange vingers. Dan een laagje advocaat mengsel. Zo doorgaan om en om. Langevingers, dan advocaat. Lange vingers allemaal dezelfde kant op leggen. Een nachtje in de koelkast. Cakeblik keren en je advocaat taart is klaar.
Gelatinebladen moeten opgelost worden in 50ml warm water ipv koud water. Helaas mislukt dus. Volgende keer beter.
BeantwoordenVerwijderenNee in koud water.
VerwijderenNee hoor in koud water
BeantwoordenVerwijderenLaten weken in ruim koud water en oplossen in 50ml gekookt water of iets anders met smaak.
BeantwoordenVerwijderenMoet de gelatine opgelost worden in het mengsel op het vuur indikken? Niet duidelijk want gelatine door koud mensel lost niet op.
BeantwoordenVerwijderenGelatine laten weken in ruim koud water, ongeveer 15 a 20 minuten
BeantwoordenVerwijderenOngeveer 50 ml vloeistof aan de kook brengen, vuur uitzetten en de uitgeknepen en zachte gelatine oplossen in de warme vloeistof, goed roeren
Dit mengsel af laten koelen en later toevoegen aan dat wat gebonden moet gaan worden.
Niet te warm toevoegen want dan gaat het geheel schiften.
Blijf het geheel nog een paar maal roeren of voorzichtig omscheppen zodat alles niet meer gaat uitpakken!