Translate

Mogelijk gemaakt door Blogger.

Blog Archive

FacebookZoeken

ShareThis

Print Friendly and PDF

17 maart 2013

 


De geur van vanille is één van mijn favoriete geuren. Vanille suiker is in zakjes te koop bij supermarkten, maar is ook heel makkelijk zelf te maken. Zelfgemaakte vanille suiker is veel lekkerder dan de kant en klare vanille zakjes. Ik heb twee methodes hoe je vanille suiker zelf kan maken.

Vanille suiker methode 1

Benodigdheden

een goed afsluitbare pot
een vanille stokje
castorsuiker (fijne tafelsuiker)

Bereiding

Vul een flinke pot voor een kwart met castorsuiker en zet het vanille stokje rechtop in de suiker. Voeg meer suiker toe tot de pot bijna vol is. Vul de pot niet helemaal met suiker (80 %). Hierdoor kan je om de zoveel tijd even de pot goed schudden zodat de aroma gelijkmatig wordt verdeeld. Goed afsluiten. Na een paar dagen heeft de suiker een vanillesmaak. Het vanillestokje geeft zijn smaak een paar maanden af.

Vanille suiker methode 2

Benodigdheden

een goed afsluitbare pot
gebruikte vanille stokje(s)
castorsuiker (fijne tafelsuiker)

Bereiding

Na het gebruik van een vanille stokje is het zonde om het weg te gooien. Je kan de gebruikte vanille stokjes doen in een pot gevuld met castor suiker. Hoe meer stokjes hoe sterker de smaak. Vul de pot niet helemaal met suiker (80 %). Hierdoor kan je om de zoveel tijd even de pot goed schudden zodat de aroma gelijkmatig wordt verdeeld.
Categories: , ,

0 reacties:

Een reactie posten