Translate

Mogelijk gemaakt door Blogger.

Blog Archive

Facebook



Zoeken

ShareThis

Print Friendly and PDF

19 maart 2013























1. De noten roosteren.

Spreid de noten uit op een bakplaat. Plaats de bakplaat in een op 170°C voorverwarmde oven. Rooster de noten voor ongeveer 10 minuten. Leg een theedoek op een werkvlak en leg de noten op de helft van de theedoek. 

2. Het ontvellen van de noten.

Vouw de andere helft van de doek over de noten. Rol met uw handpalmen de noten in de doek heen en weer; na 1  of 2 minuten hebben de meeste vliesjes van de noten losgelaten. 

3. Hardnekkige vliesjes verwijderen.

Wrijf niet of gedeeltelijk ontvelde noten tussen uw vingers heen en weer zodat  het vliesje afschilfert. Noten waar het vliesje dan nog aan is blijven zitten, kunt u het beste bewaren voor een recept waarbij het uiterlijk van de noten er niet toe doet. Bewaar ze in een luchtdicht afgesloten trommel.
Categories: ,

0 reacties:

Een reactie plaatsen